• Nederlands
  • English

Wooncomfort

Voor de zorgvrager is het allereerst van belang dat de zorgwoning voldoet aan alle technische aspecten en daarmee een prettige leefomgeving met de gewenste veiligheid biedt.

De zorgwoning van Alforte voldoet aan het Bouwbesluit 2012 alsmede aan het Politiekeurmerk. Hiermee geeft het een passende invulling aan de gestelde eisen betreffende lichtintreding, ventilatie, isolate en veiligheid.

Echter, minstens zo belangrijk is het dat de woning een comfortabele leefomgeving biedt waarin de zorgvrager zich prettig voelt en zich gemakkelijk kan bewegen; aspecten waar Alforte veel aandacht aan heeft besteed.

Zo maakt Alforte voor het verwarmen van de woning gebruik van een nieuw infrarood verwarmingssysteem. Dit systeem straalt warmte uit vergelijkbaar met zonnestralen en geeft daarmee dezelfde behaaglijkheid als de zon. Voor meer informatie kunt u de brochure Infrarood verwarming downloaden.

Vanwege de relatief kleine afmetingen van de zorgwoning is het belangrijk dat de beschikbare ruimte zo efficient mogelijk wordt gebruikt en dat deze voldoende bewegingsruimte biedt bij bv. rolstoelgebruik of hulpmiddelen, zoals tilliften ed.

Bij het ontwerp van de zorgwoning hanteert Alforte diverse richtlijnen, waar- onder Bouw Advies Toegankelijkheid (BAT), om de gewenste bewegingsvrijheid te waarborgen. Voor meer informatie kunt u BAT-richtlijnen downloaden.