• Nederlands
  • English

Medische publicaties - PubMed

PubMed bevat meer dan 22 miljoen citaties voor biomedische literatuur uit MEDLINE, life science tijdschriften en online boeken. PubMed citaten en samenvattingen bevatten de velden van de medische biologie en gezondheid, die gedeelten van de life sciences, gedragswetenschappen, chemische wetenschappen, en bio-ingenieur. PubMed biedt ook toegang tot aanvullende relevante websites en links naar de andere hulpmiddelen NCBI moleculaire biologie.

PubMed is een gratis bron die wordt ontwikkeld en onderhouden door het National Center for Biotechnology Information (NCBI), bij de US National Library of Medicine (NLM), gevestigd aan de National Institutes of Health (NIH).

Uitgevers van tijdschriften kunnen hun citaten indienen bij NCBI en vervolgens toegang tot de full-text van artikelen in tijdschrift websites met behulp LinkOut.

Een beperkte selectie van de medische publicaties is direct toegankelijk op de website. Voor de meer dan 1000 overige publicaties verwijzen wij u naar de website www.pubmed.com