• Nederlands
  • English

Ganoderma Lucidum

De Ganoderma Lucidum paddenstoel staat op de lijst van de traditionele Chinese geneeskunde ( TCM ) bovenaan als meest krachtig geneesmiddel ooit gevonden. Van oudsher wordt hij dan ook genoemd 

"de miraculeuze koning der kruiden" 

In het verleden groeide de paddenstoel uitsluitend in de natuur op stammen van loof- en pruimenbomen. De vindplaatsen waren de tropische/gematigde zones in Japan, China en USA- waarmee de paddestoel zeer zeldzaam en kostbaar was.

Inmiddels is hij door de ontwikkeling van een speciaal natuurlijk kweekproces, in de oorspronkelijke omgeving, beschikbaar gekomen voor de inzet op brede schaal. Sinds enige jaren wordt hij hierdoor op 100% biologische en gecultiveerde wijze geteeld. Het zeer geneeskrachtige preparaat is nu beschikbaar voor een uitgebreide toepassing en voor een groot publiek.

De paddenstoel heeft de eigenschap dat hij cellen in het lichaam kan herkennen. Deze eigenschap wordt in de medische behandeling vertaald naar de kracht om lichaamsvreemde stoffen, zoals virussen en bacterien, te herkennen, af te weren en onschadelijk te maken.

De unieke paddenstoel bevat 150 anti-oxidanten met intensieve werking in het lichaam. Daarnaast bevat hij 200 essentiele voedingsstoffen, waaronder de vitamines B-C-D-E en vele mineralen. Demeest medicinale heilzame bestanddelen zijn :

  • suikerbouwstenen ( polysacchariden )
  • aminozuren ( polipeptiden/proteinen )
  • organisch germanium